Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kokboken Framtidens krogklassiker
Inspiration

Kokboken Framtidens krogklassiker

Vi är övertygade om att vi i restaurangbranschen tillsammans kan visa vägen mot framtiden. Därför har vi skapat den här kokboken. Här hittar du både nya sätt att tänka och rätter som kan bli framtida, klimatsmarta krogklassiker. Från kockar till kockar.

Inspiration

Bläddra i kokboken

Sugen på att sätta igång? Här finns finns tips och fantastiska recept du kan sätta på menyn redan idag. Genom att ta små steg utifrån dina förutsättningar är du med och gör framtiden godare.
Tjänster

Öppna kokboken i Menyplanering och räkna på din kalkyl

I Menyplanering ser du dina dagsaktuella priser hos oss – så du får full koll på dina inköp och kan sätta rätt pris på dina rätter.

Inspiration från kockarna

Klas Lindberg:

"Jag ville lyfta fram en superhållbar råvara som hjälper till att rena haven: blåmusslor!"

Johanna Rampitsch:

"Vi som bransch har ett ansvar att förmedla att det inte är farligt att testa nytt. Och vi har ett ansvar att vara förebilder för hur vi ska och kan ta hand om mat på ett hållbart sätt."

Eric Hristov:

"Det går utmärkt att hålla sig till rätter man redan känner till och utveckla dem. Börja med att fundera över vad du tycker skulle vara gott att äta. Vill du äta maten så kommer nog någon annan att vilja göra det också."

Rasmus Johansen:

"Om du har en vegatarisk bas i rätten kan du bara byta ut de där få procenten kött. Då blir det enklare för alla gäster att välja rätten."

Frida Nilsson:

"Fish & chips är en ganska tung rätt så jag ville göra den i ny fräschare tappning med mindre fisk och mer grönsaker."

Melvin Glimstål:

"Det är roligt att visa att det går att uppdatera en sådan klassiker som wallenbergare och att den blir mer hållbar. Texturen är densamma. Och smaken."

Desirée Jaks:

”Man behöver inte ta bort proteiner från tallriken, men välj mer hållbara proteiner med högre kvalitet och servera mindre av det på tallriken.”

Louise Johansson:

"Smaken blir lite annorlunda, men ofta godare när man får in de här nötigare och fylligare tonerna från baljväxter."

"Ofta är det hållbara det som är i säsong – och det som är i säsong är mer prisvärt. Jag tycker kål är SÅ gott och det finns alltid tillgängligt i någon form. Grönkål på julen, spetskål under sommar och höst och vitkål nästan året om."

Desirée Jaks

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.